Duminică, 23/09/2018, 1:16 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Colegiul Tehnic "Armand Călinescu" Piteşti

Formularul pentru autentificare
Căutare

SNAC

În fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Data a fost stabilită în 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motive populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

Aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.

Copiii sunt cei mai grav afectaţi de această discriminare. Ei nu înţeleg faptul că sunt diferiţi de marea majoritatea a populaţiei. Nu pot să ţină pasul cu cei de vârsta lor, înţeleg mai greu şi se pot exprima mai greu.

           Pentru a-i ajuta pe aceşti copii cu probleme, unitatea noastră şcolară, în cadrul proiectului ”Strategie Naţională de Acţiune Comunitară” demarează acţiuni în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sfânta Filofteia” din Valea Mare Ştefăneşti


​​​​​​​Urmare a invitaţiei primite de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sfânta Filofteia” din Valea Mare Ştefăneşti, elevii, conform tabelului de la unitatea noastră şcolară, alături de cadrele didactice: Silvia Corbu, Mariana Nedelcovici şi Rodica Foarcea şi bibliotecar Mihaela Badea au participat la spectacolul organizat de cadrele didactice şi elevii din învăţământul special. La acest spectacol au participat cu un cântec popular – ”M-am jurat de mii de ori” (elevul Udeanu Leonard de la clasa a IX-a F)şi cu un dans grecesc - ”Zorba ” (elevii Cristescu Luminiţa, Iacob Adelina, Stoleru Ancuţa, Rîcă Claudiu, Răceală Bogdan, Bujor Daniel, Nicolae Cătălin, Uricaru Marius).

Spectacolul oferit a reprezentat o lecţie de viaţă, un semnal adresat societăţii civile „de a acorda şanse egale semenilor cu dizabilităţi, pentru ai câştiga parteneri de dialog şi acţiune”. Elevii noştri au fost plăcut impresionaţi de prestaţia elevilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sfânta Filofteia” din Valea Mare Ştefăneşti.
Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 75
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Copyright MyCorp © 2018
Creaţi un website gratuit prin uCoz