Luni, 22/10/2018, 1:16 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Colegiul Tehnic "Armand Călinescu" Piteşti

Formularul pentru autentificare
Căutare

Catalog de articole

Principală » Articole » SNAC

3 Decembrie - Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

În fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Data a fost stabilită în 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motive populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

Aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.

Copiii sunt cei mai grav afectaţi de această discriminare. Ei nu înţeleg faptul că sunt diferiţi de marea majoritatea a populaţiei. Nu pot să ţină pasul cu cei de vârsta lor, înţeleg mai greu şi se pot exprima mai greu.

Pentru a-i ajuta pe aceşti copii cu probleme, unitatea noastră şcolară, în cadrul proiectului ”Strategie Naţională de Acţiune Comunitară” demarează acţiuni în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sfânta Filofteia” din Valea Mare Ştefăneşti.



Sursa: http:///publ
Categorie: SNAC | Adăugat de: slv_as (06/12/2012)
Vizualizări: 234 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 75
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Copyright MyCorp © 2018
Creaţi un website gratuit prin uCoz